Ingredienser

Oksekød i mørkt øl
  • 500 g magert oksekød i skiver, fx tykstegsfilet eller klump
  • salt og peber
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 4 løg
  • 2 dl mørkt øl, fx Brown Ale eller porter
  • 2 laurbærblade
  • 1 kvist timian
  • 2-4 dl oksebouillon
  • 6 gulerødder, ca. 600 g
  • ca. 2 spsk. majsstivelse
  • kulør
Stampede kartofler
  • 1½ kg kartofler
Tilbehør
  • 500 g broccoli eller grønne bønner

Tilberedning

Oksekød i mørkt øl
Bank oksekødsskiverne flade og krydr dem med salt og peber. Varm olien op i en stegegryde og brun kødskiverne, eventuelt ad flere omgange. Tag kødet op. Pil løgene og skær dem i strimler. Brun løgene i gryden og kom kødet tilbage. Tilsæt øl, laurbærblade, timiankvist og oksebouillon, til kødet er dækket. Lad retten simre under låg i ca. 45-60 minutter. Skræl gulerødderne, skær dem i skiver og kom dem ved retten, når kødet næsten er mørt. Kog retten i endnu ca. 10 minutter, og smag den til med salt og peber. Rør majsstivelsen ud i lidt koldt vand og jævn retten til ønsket konsistens. Justér eventuelt farven med et par dråber kulør.

Stampede kartofler
Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker og kog dem møre i vand uden salt. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp resten af væden væk over varmen. Pisk kartoflerne ud til en grov mos med et stift piskeris eller en kartoffelmoser, og smag den til med salt og peber.

Servér retten med de stampede kartofler og dampet broccoli eller grønne bønner til.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 80 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 2,5 g

UH0212